måndag 9 juni 2008

Det stora soptunnemysteriet

Vanligtvis vid sophämtning så ställer man ut tunnan kvällen innan, man går förbi den på väg till jobbet och så ställer man in den när man kommer hem på eftermiddagen när man kommer hem igen. Ingen uppsikt och framförallt inga funderingar kring själva sophämtningshanteringen.

Igår var vår soptunna överfull. Det hade varit kalas och tunnan var full av storstädningsrester, presentpapper och papperstallrikar. Så full som den var i går har den inte varit sedan dottern gick i blöjjor. I morse när jag fixade frukosten kom jag på att det var ju sophämtningsdag idag och fick för mig att vi glömt ställa ut den, därför kollade jag efter och såg att den stod vid vägkanten som den bör. Maken gick sedan till skolan med sonen och han regestrerade tunnan när det gick förbi. Jag upptäckte snart att han glömt ta med sig sin frukostsmörgås som han brukar äta på bussen på väg till jobbet. Jag ringde till honom och uppmärksammade honom på detta. Han kom därför hem igen för att hämta upp den och det första han säger när han kommer hem igen är:
-Vår soptunna är borta.

Vadå vår soptunna är borta, den stod ju vid vägkanten för bara några minuter sedan, det visste ju jag eftersom jag tittat på den. Maken kommenterade att han också hade sett den när dom gick till skolan men den är inte där nu,

Många funderingar gick genom huvudet, är det en soptunne tjuv ute och snor folks soptunner? Är det någon som vill djävlas och har ställt undan våra sopor just precis vid tömning så vi får dras med en överfull tunna i två veckor? Hade dom sett att vi sorterat dåligt och tänkt använda oss som dåligt exempel vid nästa sopsorteringsstämma eller kanske skicka uppmanande gnällbrev om hur dåliga vi är på sortering, som alla andra är proffs på? Kanske rent av bötfälla oss!!!

Maken kilade iväg till bussen och jag började leta efter telefonnumret till avfallshanteringen för att fråga. Jag hann inte hitta det förrän maken ringde. Han hade löst mysteriet genom att fråga sopsorteringsdamen vad som hänt. Vår tunna "is no more"

Gripanordningen på sopbilen var lite vajsing så när den lyft upp vår tunna och hållt den över hålet för att tömma den så hade den lossnat och ramlat ner i sopbilen. Maken påpekade att vi varit lite förvånade över att den inte stod vid vägkanten och hon påpekade att hon varit än mer förvånad när den inte fanns kvar efter tömningen hon också.

Vi ska få en ny tunna.

Mysteriet är löst... i alla fall vad vi vet! Dom kan ju fortfarande vara ut efter oss...

1 kommentar:

  1. Om hon nu märkte att tunnan gått sönder och ramlat ner i avgrunden, varför går hon inte och kollar om någon är hemma och berättar detta?? Tycker jag tillhör vanligt hyfs och fason...

    Hoppas nästa tunna håller bättre...

    Grattis till ditt minus... Gick själv minus 0.4 denna veckan och det var inte pga förbättrade matvanor kan jag säga... Men nu är det skärpning som gäller...

    Massa kramar...

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive