fredag 13 juni 2008

Anställningsintervju

Idag har jag varit på anställningsintervju, i mitt eget vardagsrum.

Det var en intervju per telefon.

Antällningsintervju på telefon känns inte lika verkligt som ögo mot öga. Framförallt inte när man redan pratat med personen per telefon några gånger tidigare. Först ringde han och påminde mig om att ansökningstiden gått ut och att han saknade mina handligar, mycket trevlig kille tycker jag. Jag hade fullt upp så jag hade missat ansökningstiden och tänkt att "ja ja, vad är väl en bal på slottet". Men när han ringde så var jag inte sen på att få arslet ur vagnen.

Sen fick jag ett mail om att han ville ha en intervju med mig och jag svarade och sen ringde han en halvtimme senare och vi bokade en intervju dagen efter på telefon. På det sättet kändes det som om jag redan hade blivit lite hej och du med honom så nervositeten hade inte infunnit sig alls.

Samtalet tog ungefär femtio minuter, och jag gjorde det i en svettig trängingsoutfitt då jag hade sprungit i en timme innan samtalet. Tror inte att mina kläder och min fysiska uppenbarelse skulle varit till min fördel om det varit en intervju öga mot öga. Men i telefonen gör det ju inget om man luktar skunk och är mosig och högröd i ansiktet.

Vet inte om jag gjorde ett så jättebra intryck men "vad är väl en bal på slottet"
Om jag får jobbet är jag jätteglad för då kommer jag i stort sett sysselsätta mig med det jag har sysselsatt mig med under hela min studietid, fast få betalt för det också. Får jag det inte kan jag ägna mer tid till studierna. Its a winn winn situation så to spik.

Om om ni vill får ni gärna hålla tummarna för mig ändå

3 kommentarer:

  1. Det verkar ju som att de är lite intresserade av just dig till jobbet, eftersom de ringer efter handlingar och så. Jag håller både fingrar och tår!
    Kram cissi

    SvaraRadera
  2. Håller allt jag möjligen kan hålla baby!!

    SvaraRadera
  3. Damn va vi håller tummar å tår!! satan, den som fick gå å ha intervju i svettiga kläder!! hahahahha lyllos dig!!
    Jag tycker fortfarande att du e så jäkla duktig!!
    KRAM Mipi

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive