torsdag 22 maj 2008

Varför?

Varför kan inte jag planera mina dagar?
Varför kommer jag aldrig i säng i tid?
Varför kommer jag aldrig upp på morgonen när jag borde?
Varför ska hela mitt liv gå ut på stress?

I går kväll så kom jag inte i säng förrän efter elva. När jag vaknade på morgonen så visste jag att jag skulle till läkaren vid nio. Jag visste det för jag hade skrivit det i min mobiltelefon, men inga vidare detaljer. På dagen i går hade jag tänkt att jag skulle sätta mig och läsa igenom papprena jag fått från läkaren för att se vad jag behövde förbereda mig med men sen tänkte jag att, äsch va fasen, det gör jag när jag vaknar.
På morgonen ringde klockan.
På morgonen ringde klockan.
På morgonen ringde klockan.
På morgonen ringde klockan.
På morgonen ringde klockan.
På morgonen ringde klockan ungefär halv åtta, och jag som satt den på rigning klockan sju, fan att man aldrig kan komma upp i tid.

Det blev att studsa upp för att gör sig i ordning. Maken tog sonen som skulle vara i skolan kvart över åtta, jag tog dottern och mig själv då jag skulle vara hos läkaren nio. Jag skulle äntligen röntga foten. Jag går och läser lapparna som jag fått skickat från sjukhuset. Då läser jag att jag måste vara och göra ett blodprov minst två timmar innan röntgen. Va fan, två timmar innan, det är ju en timme sedan!!! Jag måste ringa och kolla hur jag ska göra nu men dom öppnar inte förrän om fem minuter!!! Ok, jag sätter mig några sekunder i åtta och ringer, telefonsvararmeddelande om att dom öppnar åtta
Jag ringer, telefonsvararmeddelande om att dom öppnar åtta.
Jag ringer, telefonsvararmeddelande om att dom öppnar åtta.
Jag ringer, telefonsvararmeddelande om att dom öppnar åtta.
Jag ringer, upptaget.
Jag ringer, upptaget.
Jag ringer, upptaget.
Jag ringer, upptaget.
Jag ringer och svarar samtidigt på min dotters kryptiska frågor om smörgåsar, strumpbyxor och trosor, upptaget.
Jag ringer, upptaget.
Jag ringer, ingen svarar!
Va fan!
Jag ringer, någon svarar.
Jag försöker förvirrat att få fram det jag vill säga och försöker linda in det så jag inte ska låta oansvarig och korkad, men jag tror inte jag lyckades så bra. Hon ber om mitt personnummer, hon får personnumret och så säger hon, jaha, ja du har tid klockan tio över elva.
Tio över elva?
Jag hade ju skrivit nioooo....ja ja ja! Va smart jag hade varit när jag kikade första gången.
Jag skulle ju göra provtagningen två timmar innan röntgen. Röntgen var tio över elva. Nio är två timmar innan elva. Synd att jag inte kunde komma ihåg när jag varit så smart.
När jag är klar med telefonsmatalet är jag fortfarande naken, invirad i en handduk, dottern springer omkring i bara trosor och klockan är kvart över åtta.
Nu skulle vi åka om tjugo minuter!
Jag kastar på mig kläder.
Kastar på min dotter sina kläder.
Kastar i mig min frukost.
Vi kastar oss in i bilen.
Maken kör mig till sjukhuset och kör fel i första korsningen för han är på väg till universitetet.
Han svänger kring så han kommer rätt.
Han svänger fel i fjärde korsningen för han är på väg till kontoret jag praktiserar i.
Han gör en usväng och får vänta lite extra vid ett rödljus.

Jag kommer in till provtagningen vid fem i nio, alltså två timmar och en kvart innan jag ska vara på röntgen, alltså en kvart innan den absolut senaste tid som jag ska göra min provtagning. All provtagning är flyttad från alla vårdcentraler i stan på grund av strejken så det är tjockt i väntrummet.

En halvtimme senare får jag komma in för att bli stucken. Det tog två sekunder, sjuksköterskan var lika stressad som jag var, uppenbarligen.

Så är det alltid!

Varför lär jag mig aldrig!

Varför går jag inte upp i tid?

Varför planerar jag inte mina dagar?

Varför går jag inte och lägger mig i tid?

Vad gör jag här?

Klockan är ju alldeles för mycket!

Fan...

Ska väl fastna lite vid wii tills klockan blivit elva, svära lite över det, stressar runt som en skollad boll för att komma i säng, maken kommer att hinna hem från jobbet, han kommer göra allt för att jag inte ska kunna somna fram till ungefär ett.

God natt...

Känns som om dygnet kommer återupprepa sig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive