söndag 2 mars 2008

hektisk lördag

När man äntligen får helg så ska man inte tro att man ska få vila upp sig.
Men med tanke på att maken arbetar hela helgen så blir man ju själv med allt som man skjutit upp hela veckan, som tvättsortering, plock efter barnen och oss själva, avröjning i köket samt städning av toalett. När man då har barnen samtidigt så kan man inte räkna med att detta går undan.

Sen kan jag ju lägga till att det var en "sån där" dag i går också.

Medan man försöker sig på att få ordning kan jag ju räkna med att dottern ska tjotta ner ett glas i golvet så jag får torka cola och glas som jag uppenbarligen inte lyckats tillräckligt bra då sonen fick glasflisor i foten två gånger efter det, en i varje fot. Men den största persen var vid matlagningen som fick mig att undra om jag verkligen var matlagningskunnig.

Jag hade just städat köket och det var så fint så. jag tänkte att vi skulle äta korvstroganoff, det är ju gott. Jag börjar med att göra riset, i vår familj har vi buljongtärningar när vi gör ris, det blir mycktet godare då. Jag slängde i, vad jag trodde var, en grönsaksbuljongtärning. När jag lyfter på locket när riset nästan är klart, märker jag att det inte kan ha varit en grönsaksbuljongtärning då riset stinker fisk! Det var bara att slänga på en ny kastrull och börja från början med en grönsaksbuljongstärning. Får för mig att fisksmak och korv inte blir så bra ihop.

Jag börjar med korven och steker den, och lök, sen får jag för mig att det borde väl funka att ha kesella som sås. Det funkar inte! Den skar sig och det såg ut som om någon kräkits i stekpannan. Jag tänkte för mig själv att det kan ju smaka bra även om det ser vidrigt ut så jag smakade. Provsmaket ångrade jag snabbt, det smakade ungefär som det såg ut. Det var bara att försöka skölja av korven och få bort klägget. Efter tre silar senare samt en ny stekpanna så försökte jag igen fast denna gången med kräm fräsch. Det gick bra. Efter en hysterisk stund i köket då jag gjort att det såg värre ut än när jag började städa så kommer barnen in för att äta och det första dom säger är:'
"Blä, det här vill inte vi ha"

Inte förvånad, men ändå ledsen, trött och arg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive