måndag 4 februari 2008

Hurra för bajset

Tänka sig att man som mamma kan vara så lycklig och stolt över sina barns bajs. Undrar om det beror på att man är störd om man skaffar barn, eller om man blir störd av att skaffa barn.

I alla fall så har min dotter inte bajsat på två veckor, information som du kände att du behövde förstår jag, men tänk dig känslan själv. Att inte ha bajsat på två veckor. Tänk den mängd som trängs vid öppningen, ungefär som vid ingången vid storrea på NK kan jag tänka mig, fast jag brukar aldrig gå på rea. Har bara sett hur det brukar se ut på komedier och hur det är att gå genom stan vid reatider, det räcker för mig.

Hon har varit konstant kissenödig och konstant gnällig den senaste veckan, hmm, mysko va. Undrar varför hon varit kissenödig och gnällig, har inget med en påträngande känsa nånstans i rektum att göra?

Maken åkte till apoteket i går och skulle köpa sånt där laxermedel jag had... *äsch, för mycket information*. Ett laxermedel vi hört talas om skulle vara bra *harkel*
Där ville dom att han skulle rådfråga en läkare innan vi gav något sådant till en så liten flicka, inte för att könet hade så mycket med saken att göra. Ett så litet barn räcker att sägas.

Sagt och gjort, maken rådfrågade läkaren i morse.Vi skulle prova messmör först (en sked tog hon sen ville hon inte ha mer, en sked är jag skeptisk till skulle ha nån effekt) och i nästa skede skulle han prova katrinplomminjouce (vägrade dricka) i nästa skede skulle han ta nån drickbar laxerande smörja innan han skulle prova den där som man kör upp i rumpan och luckrar upp skiten (för att vara exakt) med.

Maken hade kämpat och jag hörde att hans tålamod och ork höll på att ta slut då han försökte få i henne denna illasmakande vätskan som hon skulle dricka. Hon skrek och grät, han slet sitt hår, vätskan hamnade över hela henne och hela maken, men inget i munnen. Jag stod och såg detta i min feberfrossa och tog över. Det funkade ju inte. Varför plåga ungen när vi alla vet vad som funkar! Jag sa helt resolut att nu får det vara nog *ja det får det* nu tar vi och kör upp laxermedlet i rumpan på henne och där med basta!

En halv minut senare hade ungen bajsat, fått på sig en böjja (för säkerhetsskull) och somnat, med ett lugn över ansiktet, i sin lilla säng.

Ibland undrar man varför man ska plåga en unge och jaga upp en förälder så fruktansvärt innan man provar det som funkar. Jag menar, visst om det handlade om fyra dar, men det var för fasen två veckor, det är väl bara att köra på the heavy artillery med en gång. Som förälder har man ju redan tvångsmatat ungen med russin i en veckas tid utan framgång.

Nä jag är glad över att ha tillbaka min glada lilla skitunge igen *hoppas jag så det inte är treårstrotset som kommer hålla på i evigheter*

3 kommentarer:

  1. jag har en teori, att alla läkare hittar på saker man ska göra med sitt barn för att ha något att prata om på lunchrasten. För operationer kan man ju inte prata om, då tappar man kanske matlusten...

    SvaraRadera
  2. jag har en teori, att alla läkare hittar på saker man ska göra med sitt barn för att ha något att prata om på lunchrasten. För operationer kan man ju inte prata om, då tappar man kanske matlusten...

    SvaraRadera
  3. HEJ!
    Min dotter är oxå stenhådt imagen... vi drog ner på välling och på mjölken. ho får numera laktosfri mjölk å bara välling på morgonen.
    Ägg kan oxå ge hård i magen. Jag fattar inte heller varför de skulle göra saken så omständigt. Jag har ett STORPACK m microlax hemm som jag använd flertal gånger till henne då hon va kring 2 år. Nu mutar jag henne faktsitk. Hon får tuggummi varje gång hon bajsat eller russin. Å jag ser till att hon bajsar varje dag eller minst varranan. Oftast är hon jättehårt i magen om hon inte bajsat varjedag.
    Jag har fakttisk börjat ge henne plommon juice som hom faktiskt gillar. Ett tipps är kanske att testa koka egen å blana i lite mer äppeljuice. eller kasnke ta mest äppeljuice först å blanda mer å mer plommon i eftersom....

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive