onsdag 16 januari 2008

bygglov

Jag har kört ett bygglovsprojekt här hemma. Förra måndagen kom min mamma över, på kvällen. Hon stannade tills fredag, vid lunch. Det var den tid jag hade på mig för att bli klar med min sons rum vilket gjorde att jag jobbade från tidigt morgon, åtta ungefär, till sen kväll, tolv,ett nån gång. Absolut största skillnaden var nog den att jag inte hade någon käck och duktig inredningsarkitekt i ryggen eller lång utbildning inom ämnet renovering som vissa herrar i det riktiga programmet kan tänkas ha. Här är resultatet från veckans arbete:




















Förebilder. Tråkiga slitna tapeter, inte så barninspirerande direkt.




Först satte jag maken på att sätta i dörren igen. På grund av det gamla satta huset så passade inte dörren in, så det blev lite sågning innan det kunde fixas. Dottern hjälpte också till. Smutsgul var inte riktigt min grej kände jag, inte sonens heller bestämde jag så dörren blev ommålad i ljusblå färg.

Sedan blev alla väggar ljusblå, alla lister mörkblå på samma sätt som fönsterkarmar och bokhylla. Sängen var redan mörkblå så den fick flytta in utan ansiktslyftning (inte med på bild dock)


Efter det kände jag att det krävdes lite personlighet och attityd i rummet så sonic och cubix fick flytta in på två väggar. Sonen är lyrisk över dessa två kompisar, hans idoler.


Solsystemet fick flytta in i taket, med fjärrkontroll som reglerar snurr och sollys, och så kom en massa möbler. Inflytten sker fortfarande med alla saker som finns kvar inne i lillsyrrans rum fortfarande. Hennes rum måste komma i ordning snarast för hon ska ha barnkalas om en och en halv vecka. Men allt tar lite tid och min psykiska hälsa blir bara sämre och sämre eftersom allt som var i rummet innan, och som vi inte har plats för nu är i resterande huset. Och det ska vi få ordning på på en och en halv vecka, önska mig lycka till!













Jag lider!!!!

GUD BRINGA ORDNING, FÖR MIN TID RÄCKER INTE!

4 kommentarer:

  1. Fasiken va coolt det blir.... Ni hinner bli klara.. *optimisten* har talat!!

    SvaraRadera
  2. Och optimisten e ju självklart MIPI

    SvaraRadera
  3. Det kommer fixa sig... Du grejjar detta... Snyggt rum Mr T får... Vad Ms E ha i sitt rum då?? Teletubbies??? asg....


    Massa kramar...

    SvaraRadera
  4. Men där är det ju redan nalle phu och hans vänner ju.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive