onsdag 19 december 2007

småungar / små ungar

Jag sitter ju i denna fina lilla föräldrakommittén med alla sina underbara sju aktiva medlemmar som arbetar för typ tusen studenter som inte ens vet att vi finns. Vi har fått mail från studenter som inte är föräldrar som dock har förstått att vi finns, samt att vi har fått in lite kufiska svar på enkäterna som promtar på att det inte ska vara några småbarn på universitetet.

Visst, jag är inte för att vi ska ha med små barn på föreläsningar utan det är det vi arbetar för att vi ska slippa, för jag lovar alla barnfria människor som går på föreläsningar och irriterar sig på nån klasskamrats barn som är med att föräldern själv är mycket mer stressad över den situationen än vad du är, föräldern själv är mer okoncentrerad på föreläsningen på grund av situationen än vad du är samt att det inte är bra för barnen heller. Därför bör föreläsningar ligga så man kan ha barnen på annat ställe under tiden, t.ex. förskolan.

Föräldrakommittén hade julpyssel en lördagseftermiddag och vi höll oss i pentryt. Det var endast fyra barn där, eftersom så få har fattat att vi finns.
När barnen skulle gå på toaletten och då var tvungen att gå förbi några som satt och läste så var dessa tvugna att tydligt himla med ögonen, sucka menande och titta på barnen som om dom vore ohyra.

Dessa vill inte att vi ska ha småungar på universitetet, eller små ungar, som jag skulle vilja kalla barnen, men vad dom inte tänker på är att hela universitetet redan är helt nerlusat med småungar och då i bemärkelsen, ungdomar som anser sig vuxna men beter sig som barnrumpor.

Jag tycker ju redan från början att det är bra omoget att inte kunna ha förståelse för andras livsöden eller behov och bara köra över dessa för man själv vägrar gå upp klockan åtta för att alkoholen är viktigare än studierna. Men det riktigt löjligt barnsliga som jag ser varje dag det är:
Klotter! Ärligt, vilken vuxen människa ställer sig med en penna och klottar en ful tag på en vägg i en lokal? Det är en barnunge som gör det, alltså har vi redan barnungar på universitetet, så vad gör nån till när en stackars student inte kan ha barnen på dagis under tiden hon eller han ska gruppa, för gruppen måste få tillgodose sitt festande så de börjar gruppa först klockan tre på eftermiddagen.
När jag gick på toaletten för inte så länge sedan så hade någon stoppat toan full med papper så det blivit stopp. Hur många vuxna människor får för sig att, ja, jag ska stoppa toan full med papper så det blir stopp! på min arbetsplats, vilket universitetet faktiskt är.

Omogna uttryck och dålig medkänsla för andra människor möter jag dagligen så i mina ögon är universitetet redan fullt med skitungar, små tonåringar som bör växa upp, som kommer bli chockade den dagen de kommer ut i arbetslivet och märker att de visst händer att folk har med sig barnen till jobbet, att chefen tar hänsyn till andra än bara dem och att man faktiskt måste gå upp tidigt på morgonen och kompromissa med alla sina medarbetskamrater för att få dagen att flyta så smidigt som möjligt.

Som tur är så känner jag personligen ingen som är på detta sätt, men jag har mött dem, överallt i korridoren och uppenbarligen har jag gått på toa efter ett gäng av dom också, så jag vet vad mina medföräldrar har att göra med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive