tisdag 13 november 2007

Så långt gick det samarbetet

Vi håller på med femtonspel här hemma.
Sonen behöver ett eget rum därför ska han få flytta in i vår matplats och matplatsen ska flytta in i vårt underdimentionerade kök. Därför måste frysen och micron flyttas in i skafferiet så vi kan sänka bardisken så vi kan sitta där och äta. Dessutom ska vi göra plats för allt porslin som i dag är inne i matplatsen. Den stora skänken som nu står inne i matplatsen ska flyttas ut i vardagsrummet och stå där barskåpet nu står. Barskåpet ska flyttas över till andra sidan rummet där vår garderob för tillfället står medan vi renoverar verandan som inte hann bli klar i tid. Därför kommer garderoben få stå mitt i rummet, tillsammans med en av de hyllor som blivit tillfälligt ställda inne matplatsen i vänta på att verandan blir klar. Eftersom verandan inte har hunnit bli klar får alltså hyllan också bo i vardagsrummet. Som tur är så förväntar vi oss inget finare besök den närmsta tiden.

Jag gick in i köket för att hjälpa maken som står där och pular med att få elektriciteten dragen från kylen in i skafferiet till micro och frys. Han har till sitt förfogande en sån där dosa med tre eluttag och en sån där väggdosa med två uttag. Han vill alltså sätta dosan med tre i det ensama uttagen vid kylen för att kylen ska kunna sitta där i. Sen vill han ta en sladd, med kontakt på, sätt in den genom ett litet hål i skafferiet och fästa i väggdosan. Sedan ska då denna egenhändiga anordning sitta i tredosan.

Jag tittar på hans plan och gör en snabb uträkning.
"Kan du inte bara sätta tredelaren i det ensamma kontaktuttaget, koppla in kyl, frys och micro i den?"
"Jasså, men hur ska vi dra sladden då? då måste vi ju göra ett jättehål i skafferiet, ett som är tillräckligt stort för att få igenom hela kontaktlimpan"
"Ja"
"Men det kommer ju inte se riktigt klokt ut!"
"Men vi sätter det ju under den understa hyllan, då syns det ju inte!"

Nej nej nej, det var för taffligt! Men då är jag lite så där fundersam. Ok, det är taffligt, men att vi gör en hysterisk nödlösning nu till den dagen då vi har råd att bygga ut huset och göra mitt drömkök ser jag som något icke permanent. Den dagen vi ska renovera köket kommer vi byta ut skafferiet så vad gör väl det om det är ett litet hål. Min man är väldigt petig och noga så jag vet ju att detta jobb kommer förlänga vårt köksfemtonspel i flera dagar (brukar kunna vara så) när det skulle vara så smidigt och snabbt att bara använda dosan.

För att slippa bråk sätter jag mig i soffen och dricker te, äter pepparkakor och surfar, i ren Peggyanda! Synd bara att jag inte kan ta en cigg på köpet...

2 kommentarer:

  1. Hallå eller!! De låter som hel fabrik.. Håller med dig om hålet haha Lycka till Krama

    SvaraRadera
  2. Men vad tusan...! Det blev ju färdigt jättefort! DET skriver du minsann inget om...

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive