lördag 10 november 2007

mentala förberedelser

Jag ska som sagt gå med i xtravaganzas viktreduceringsprogram snart vilket kommer vara väldigt omfattande livsändringar för mig. Jag ska sluta äta riktig mat och endast hänge mig till deras mat i en så där tio till femton veckor. Jag ska svälta mig i tio till femton veckor, men jag får i alla fall fortsätta dricka te, vilket är det viktigaste.

Jag har funderat mycket kring det jag nu ska göra. Jag har framförallt reflekterat över min egen reaktion, både den medvetna och den under medvetna.

Den medvetna har först varit väldig exalterad och betett sig lite som en riddare, precis färdigklädd i rustning, på väg ut för att bli glorifierad, det enda hinder som ligger i vägen är en draka som ska dödas, men det är ju en bit kaka. Jag såg allså målet framför mig som en stor hägring som äntligen vara inom räckhåll, bara jag står ut, och det utgår jag från att jag fixar. Lite nervös och svettig naturligvis, men va fan, klart jag kommer döda den feta draken!

Men efter ett dygn eller så, så började den där exalterade känslan försvinna. Inte så att jag vill hoppa av redan innan det börjat eller så, men när jag pratade om det med kompisar (förberedde dem på att jag skulle äta konstigheter och att jag skulle gå ner i vikt) så var det som om jag försökte intala dom något jag inte trodde på själv.

Då började jag analysera min skeptism.
Jag gick upp trettio kilo med mitt första barn, det är dryga sex år sedan, och jag har sedan dess kämpat med vikten. Jag har powergått sju kilometer varannan morgon till universitetet, innan frukost, jag har varit med på gratispassen med gympa på universitetet två gånger iveckan, jag har försökt ändra om kosten och jag har varit hos läkaren och provat medecin. Inget har funkat, det enda som egentligen funkade var min andra graviditet som jag gick ner femton kilo under, men jag gick ju upp tjugo direkt efter. Jag tror jag har en brasklapp i mitt undermedvetna som säger: "jag kommer gå ner i vikt OM INTE" och så finns det en hel hög med alternativ efter, t.ex. min magkatarr sätter p för käket, det funkar inte på mig för jag är konstig, jag ger upp för jag är en loser. Ja det finns en hel hög med grejer eftersom jag försökt så många gånger tidigare och varför skulle detta nu funka när inget annat gjort det, jag ska dö tjock, av tjocksjukdomar som kommer av övervikt.

Men om det funkar på mig, så tror jag det är för att det går fort så jag hinner inte tröttna och sedan får jag hjälp med att hålla vikten. NU JÄVLAR! jag måste få bort den där brasklappen, men om det nu skiter sig så kan jag ju alltid säga "vad var det jag sa"

Jag kommer lägga in bilder här där jag krymper (om det funkar vill säga) ;)

By the way så har jag nu ändrat kommentatorgrunket, så nu kan vem som helst kommentera SÅ GÖR DET DÅ!! :D

1 kommentar:

  1. Hallååå Japp nu ska jag komentera!! Jag håller självklart tumamr å tår för dig.. funkar det så why not.. ja e lite skeptisk mot pulverdieter efter som jag själv testat ett gäng.. får träna å kämpa på ist haha Kramsiar svägerskan

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive