lördag 17 november 2007

the last supper

I kväll tänkte jag att jag skulle njuta av något riktigt riktigt gott, innan dieten sätter igång. Jag har hållt på så gånska mycket på sistone, passat på alltså. De där sakerna som man verkligen kommer sakna, har jag passat på att njuta av. Vi fick barnvakt och åkte iväg till ett ställe som vi vet har riktigt bra mat, och så skulle vi avsluta kvällen med en trevlig bio.

Ett litet problem var att vi ville bjuda barnvakten på något gott, så maken hade fixat lax med god sås och det var lite svårt att motstå, så jag åt liiite för mycket under dagen för att få ordentligt med rum till kvällen.
Jag beställde först in en cosmopolitan som är något som jag verkligen kommer sakna. In kom glaset och jag suktade efter den där första fräscha sippen från glaset. Jag lyfte glaset, tog det till mina läpper, lät några dropper rinna in i munnen och det smakade... billig stark sprit och ingenting annat.
Jag blev så besviken. Servetrisen kom förbi och jag berättade att jag inte tyckte att drinken smakade riktigt som den skulle. Hon gick och ordnade det, bättrade på tranbärsjoucehalten.
Den kom tillbaka igen och det var väl lite bättre smak, men det var ändå inte en cosmopolitan.

Besvikelsen var tung och tjock.

Sedan kom maten in, grillspett och potatisgratäng. Denna potatiskgratäng är underbar, man kan äta hur mycketsom helst. Jag fyllde gaffeln rejält, jag öppnade munnen, jag förde gaffeln mot munnen och förväntade mig fullständig lycka och tillfredställelse men munnen fylldes av en smak av ljummen nylagd spya.

Ok, detta är lite av en personlig grej för mig. När jag var liten så var jag i Italien och åt pasta med överlagrad parmesan på, detta var vidrigt och jag höll på att kräkas eftersom maten smakade just, begagnad mat. Sedan denna dag smakar all mat jag stoppar i munnen som har parmesan på sig, spya, och all varm mat med parmesan på sig osar av denna vidriga lukt. Det är därför jag lider när jag sitter bredvid någon som glatt öser parmesan över sin mat, för mig är det oförståligt att någon kan äta denna vidriga ost!

I alla fall är det ju självklart att det inte var spya i maten, men troligen parmesan. Jag frågade servetrisen, hon frågade kocken och han sa att det inte var parmesan. Mysko, jag utgick från att det måste varit någon annan lite lätt överlagrad ost som blivit ilagd, som påminde om parmesanen. Jag tog stora mängder tzaziki med potatisen så gick det ner, men det var ju inte det där drömscenariot som jag hade fått framför mig när det gällde min sista måltid innan jag skulle sluta äta på ett bra tag. Efterrätten var däremot väldigt smarrig.

Efter middagen gick vi på bion och såg 1408, ryyyyyyyysligt bra film, helt i min smak. Jag har sett många skräckfilmer i mina dagar och jag tycker de flesta är förutsägbara, det var inte den här. Jag såg the ring för ett tag sedan och den gäspade jag i stort sett åt, maken däremot han var rädd i flera veckor efter filmen. Den här gången så klättrade jag nästan på maken, jag hoppade till, jag grät, jag skrattade åt mig själv och filmen och när filmen var över så var jag fortfarande lite spänd.

För att ge kvällen poäng så kan jag säga att restaurangen hade trevlig personal, bra service, inte så god drink, maten var säkert jättebra det var mest jag som hade otur. Därför var det ju dåligt för mig eftersom detta skulle vara ett minne att bära med sig under hela dieten, så sett kanske jag inte saknar maten på samma sätt. Bion, tio av tio möjliga, satan!

I morgon ska jag äta köttbullar med rödbetssallad och titta på någon fånig filme, eller brottskod försvunnen eller liknande.

1 kommentar:

  1. Lycka till i morgon med ditt nya liv... Kan meddela att Gunilla G gått ner 17 kg på 10 veckor med xtravaganza....

    Massa kramar och GOOD LUCK!!!!

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive