fredag 30 november 2007

ett kragtag?

Jag brukar kika runt på olika bloggar och i går var jag inne på Unni Drougges blogg och läste. Hon hade skrivit om sitt skrivande och jag kunde inte låta bli så jag skrev ett litet inlägg där jag bad om tips på hur man ska bryta den här skrivblocken jag har på just det skrivande jag vill skriva men bara inte kan komma mig för:

Postat av: Perny

"Hej.
Jag har en sån där fråga som du säkert får jätteofta, men jag har tre romaner som jag ska skriva. Jag måste skriva dom för jag har haft dom i huvudet i 2-5 år och jag har detaljer och allt fixat och jag tror jag blir tokig om jag inte får dom ur mig. Jag får bara inte ro att sätta mig och skriva. Jag tycker om att skriva och skriver mycket annat, men just romanerna får jag inte ro till. Har du tips eller ideer på hur du brukar göra för att komma igång?"

Jag fick ett svar, inte av Unni men av någon annan:

"Om Perny skrev mindre på bloggen och tog romanskrivandet på större allvar, eller på lika stort allvar som bloggen, så kommer nog Perny längre än vad hon kommit hittills. Att skriva en roman är inget trams! Det är hårt jobb, många författare går upp tidigt på morgonen och skriver till lunch och fortsätter därefter att skriva.

Perny, inga genvägar! Gör jobbet! Skriv!
Du vet att du kan!"


Igentligen vet jag inte vad jag bad om eller vad jag hoppades på at jag skulle få för svar. Det svaret är väl det jag kanske är mest värd, problemet är ju att jag inte har den tiden som denne person vill påvisa att jag har. Jag pluggar ju redan heltid, har barn och föräldrakommitté. Jag kanske ber för mycket av mig själv, men jag skulle vara mäkta besviken på mig själv om jag sitter på hemmet på ålderns höst och då inte skrivit mina böcker. Jag vet också att böckerna är färskvara. Jag brukar få en bok i huvudet som utvecklas mer och mer och den blir helt perfekt, bara för mig att kräkas ut på ett papper men gör jag inte det då så börjar den sakta men säkert att tvina bort tills jag inte kommer ihåg den alls och en ny bok börjar ta form.

Jag har haft boken "Ett falskt minne" i huvudet längst, en annan bok började ta form när jag tentapluggade i tysta läsesalen för två år sedan, men jag höll krampaktigt fast i "ett falskt minne" för den ville jag verkligen skriva. Jag har läst socialpsykologi sedan dess som gjorde att jag fick mer bakgrund till att skriva boken också.

Jag vet allt det som jag fick till svar, men vetskapen får mig inte att sätta mig, jag måste nog få en press på mig. Undrar vilken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive