måndag 11 mars 2019

Min väg tillbaka

Jag har inte brytt mig, inte orkat, jag har fullständigt skitit i det faktiskt.
Vadå?'
Min hälsa.

Från att gått upp med graviditeterna för över fjorton år sedan, vilket är så länge sedan att det är preskriberat som orsak, har jag gått ner till min bekvämlighetsvikt en gång strax före 2010. Det går att hitta här i bloggen. Sedan slutade jag röka och gick upp i vikt igen. Jag kämpade emot, gjorde några tappra försök men sedan gav jag upp. Det fanns alltid någon ursäkt. Jag ställde inga krav på mig själv.
Mitt blodtryck har gått upp.
Min kondition är superkass.
Jag har känt en viss skräck över att dö i hjärt- och kärlsjukdomar.
Det är jobbigt att hitta kläder som sitter bra.
Jag kan inte åka alla karuseller på tivolin, jag fick bland annat stå över Hulken och Rockit när vi var på Universal studios.
Det har varit något som sporrat mig, men ändå inte riktigt tillräckligt.
Men nu börjar läkare tjata om att jag kanske ska gå igenom en Gastric bypass och det är något jag absolut inte vill. Det skulle för mig vara det yttersta beviset på att jag inte har någon som helst viljestyrka. Och det skulle innebära att jag kommer få massor av problem med mat och att äta framöver och jag vill verkligen kunna äta normalt. Jag måste bara ta ett krafttag om mig själv och tvinga mig in på rätt väg.

Jag har sagt på min författarsida att det här är året jag tar tag i saker, när jag klädde om stolarna som väntat på att fräschas upp i över sex år, och då ska inte vikten komma undan. I år är alltså året som jag kommer få ordning på alla småsaker som väntar sedan renoveringen, året jag skriver färdigt romanen jag pillat på sedan 1995 och året jag tar tag i min hälsa.

Hur ska jag ta tag i min hälsa?
Jag har precis börjat med en kolhydratfasta för att få bort mitt sockersug. Under hela mars ska jag undvika kolhydrater och inte äta bröd, pasta, potatis och självklart inte godis. Det enda godis jag kommer unna mig är över sjuttio procentig choklad.
Jag kommer lägga om min kost så att jag äter nyttigare och framförallt ska jag dricka mer vatten.
Jag kommer röra på mig mer. Det gör jag redan med tanke på att jag jobbar på ett kontor där jag sitter på bottenvåningen men biblioteket jag ofta är i ligger en våning upp och fikarummet ligger två trappor upp. Bara idag sprang jag upp till biblioteket tre gånger och upp till tredje våningen ungefär fem gånger. Jag ska dessutom ta promenader varje dag och träna upp korsetten.

Varför skriver jag om det här?
Därför att jag måste ha något ställe där jag för bok över vad jag gör, bekänner färg. Även om ingen läser så är jag så illa tvungen att skriva ner det någonstans och det gör att jag kämpar lite mer. Om någon läser och hejar på kommer det troligen att gå ännu bättre.

Jag kommer även att föra bok över hur mycket jag får gjort i min bok eftersom jag varit allt för dålig på att skriva på den också.

Jag inleder det här projektet med 120 kilo på vågen och mitt första mål är att komma ner till 110 kilo. Jag tänker att det ska jag ha uppnått i skiftet mars och april.
Idag har jag inte ätit några kolhydrater och jag har promenerat. Jag har ännu inte gjort några korsettövningar men ska försöka klämma in dem innan sänggång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive