som blev så bra förra helgen.
So far so god. Runda bollar av pepparkaksdeg.
utan alla flöt ut som platta pannkakor.
Jag kom på att den stora skillnaden från förra helgen och den här gången var att då gjorde jag bollarna av deg som jag bearbetat och bakat ut. Det innebär att det var mycket mer mjöl i den degen än i den här. Sagt och gjort;
Dottern hjälpte till att forma så de skulle bli riktigt fina.
Men bara direkt efter att de kommit ut ur ugnen.
jag gissar att jag borde ha tagit bort dom
från den varma plåten och låtit dom svalna på kallt underlag.
Nu har jag lärt mig det tills nästa gång,
det är ju alltid bra att vara efterklok.
Inte för att det riktigt syns hur mycket jag lider på bilden, men det gör faktiskt jätteont och jag tror jag har fått en liten blåsa.
Hmm, bra att veta inför mitt eget bollbak. Jag gör nog så att jag gör bollar av det som man skär bort för att få såna där fina former på pepparkakorna. Du vet, granar och hjärtan och fötter och sånt.
SvaraRadera