Sagt och gjort, jag plockade fram ingredienserna och satte igång.
Jag halverade dock receptet och körde alltså fem ägg osv samt att jag bytte ut vispgrädden till matlagningsgrädde. När jag stekte baconen så kändes det som det skulle vara ännu godare om man hade champinjoner i också. Jag hackade upp lite sånna och slängde i stekpannen och frästa upp. Efter att jag hade blandat ihop allt skulle jag hälla upp i formar och där gick det inte riktigt så bra längre.
Som tur var hade jag aluminiumformar hemma också så det gick att genomföra bakprojektet i alla fall.
10 ägg
1 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost
2 pkt bacon
en burk inlagda champinjoner
peppar, italiensk salladskrydda, örtsalt och oregano eller pizzakrydda.
Blanda ägg, grädde och ost. Klipp baconet och hacka champinjonerna i små bitar och stek.Blanda baconen och champinjonerna med äggröran, peppra, salta och salladskrydda.
Häll sedan smeten i muffinsformar (rekomenderar hållbara gärna i aluminium)
In i ugnen i ca 175 grader i 15 minuter. Ta ut muffinsarna och krydda med oregano eller pizzakrydda på toppen och sätt in plåten igen men höjj till 200 grader och sätt på grillen och låt dem få färg i fem minuter.
Hepp!
Kommentarer
Skicka en kommentar
Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.